5 NAJPOGOSTEJŠIH IZGOVOROV, ZAKAJ POLETI ODLAŠAMO Z ZAČETKOM JEZIKOVNEGA TEČAJA

Izgovori, izgovori, izgovori

Poletje je zelo dober čas za začetek jezikovnega tečaja. Zakaj, smo pisali že v prejšnjem blogu. Poletje pa je tudi čas, ko najdemo največ izgovorov, zakaj ne izkoristimo te priložnosti. Učenje in pretirano naprezanje možganov pa res ne gresta skupaj s peščeno plažo in sončno kremo, kajne? Odločili smo se, da tokrat zberemo pet najpogostejših izgovorov, ki stojijo med vami in znanjem novega tujega jezika, ter jih poskušamo ovreči.

1. Ah, raje začnem septembra!

Res je zanimivo, kako si ljudje glede na mesece zastavljamo začetke. Najbolj priljubljen datum za nov začetek je še vedno 1. januar, sledi pa mu zagotovo 1. september. Zanimivo, da se nekatere stvari iz šole tako močno ukoreninijo v nas, da jim podzavestno sledimo še dolgo po zaključenem šolanju. Če pogledamo realno, smo poleti na dopustu povprečno le 10 dni, zato to ne more biti izgovor, da ne bi mogli začeti z jezikovnim tečajem. Tudi če bi ga morali vmes za 10 dni prekiniti, bo vaš jezikovni trener LanguageSitter® poskrbel, da boste jezik vadili tudi v času odmora.

2. Poletje je vendar čas za oddih!

Če jezikovni tečaj jemljete kot nujno zlo, bo začetek težak vsak dan v letu, ne le poleti. Dobra novica je, da se jezikovni tečaji vedno bolj odmikajo od šolskega načina poučevanja in so lahko zelo zabavni in sproščujoči. Pri LanguageSitterju® se najbolj osredotočamo prav na vzdušje med tečajem. Ker zagovarjamo individualni pristop, se posamezniku lahko še toliko bolj prilagodimo. Prav sproščeno vzdušje in posledično boljši in hitrejši napredek naše zadovoljne stranke najbolj cenijo.

3. Ne da se mi!

Ta izgovor je še najbolj iskren. Vsak tečaj namreč od posameznika zahteva predanost, dodatno delo in angažiranost. Da bi premagali ta najpogostejši izgovor, je nujno, da najdete motivacijo. Če se vam zdi, da je to nemogoče, potem nas najprej brez razmišljanja pokličite. Vzemite si nekaj minut za pogovor z nami in nam zaupajte svoje želje in morebitne skrbi. Naša ekipa LanguageSitterjev® dobro pozna svojo vlogo, ki še zdaleč ni le podajati jezikovno znanje, ampak predvsem motivirati, voditi in nuditi jezikovno podporo ves čas trajanja tečaja pa tudi po njem.

4. Na dopust grem za 3 tedne, vmes lahko vse pozabim!

Jezikovni tečaji so najbolj učinkoviti, če imamo med trajanjem tečaja možnost, da novo usvojeno znanje uporabimo, preverimo in utrdimo zunaj tečaja. Čas dopustov je za to idealna priložnost, saj je verjetnost, da boste našli sogovornika v ciljnem jeziku, še toliko večja: naj bo to v središču Ljubljane, na plaži na Hrvaškem, najbolje pa seveda, če počitnikujete v državi, kjer je doma vaš nov jezik. Fraze boste ponotranjili, se naučili novih, jezik bo dobil večji smisel, morda pa boste našli tudi nove prijatelje, s katerimi boste lahko pogovore nadaljevali še dolgo po končanem dopustu. Verjetno je večina ob tem podnaslovu pomislila, kdo pa gre za 3 tedne na dopust, s čimer ste sami ovrgli prvi izgovor: »Začnem raje septembra.«

5. Saj poleti jezikovne šole ne ponujajo tečajev!

Klasične jezikovne šole tečaje res razpisujejo ozirajoč se na šolske semestre, vseeno pa jih veliko ponuja krajše intenzivne tečaje tudi poleti. Pri LanguageSitterju® smo šli še korak dlje, saj lahko z jezikovnim tečajem pri nas začnete kadar koli – ne glede na letni čas, datum in uro. Vse, kar morate storiti, je da izberete jezik in najbolj ustrezen paket.
Zaupajte nam svoj izgovor. Potrudili se bomo, da vam dokažemo, da je čas za začetek spoznavanja novega tujega jezika prav zdaj.


languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: