Danes se počutim kot prerojena. Hvala, Languagesitter®!

24. 1. smo praznovali mednarodni dan izobraževanja. Ker verjamemo, da je izobraževanje odgovor na večino težav tega sveta, pa tudi ker kot jezikovni trenerji k izobraževanju na jezikovnem področju prispevamo svoj delček, smo praznovali kar cel januar. Ker ni praznovanja brez daril, smo se odločili, da nekomu izmed vas podarimo 10-urni LanguageSitterjev® tečaj jezika po izbiri. Z veseljem smo prebrali prav vsako od vaših prijav in se po kratki pisarniški razpravi naposled odločili, da jezikovni trening angleščine omogočimo gospe Damjani Zupan. Prepričala nas je s svojimi iskrenimi besedami, izredno kreativnim slogom pisanja, optimizmom, ki je kar preveval njeno sporočilo, in seveda srčno željo po nadgradnji angleščine. Tečaj je zajela s polno žlico in se vedno znova z nasmeškom vračala v naše prostore. Po uspešno zaključenem tečaju je svojo izkušnjo zaokrožila v sporočilu, ki ga z veseljem delimo z vami. Kaj vse je dosegla v 10 urah sodelovanja z nami in kaj ji bo od izkušnje z LanguageSitterjem® najbolj ostalo v spominu?

Gospa Zupan nas je prepričala s svojimi iskrenimi besedami, izredno kreativnim slogom pisanja, optimizmom, ki je kar preveval njeno sporočilo, in seveda srčno željo po nadgradnji angleščine.

Gospa Zupan nas je prepričala s svojimi iskrenimi besedami, izredno kreativnim slogom pisanja, optimizmom, ki je kar preveval njeno sporočilo, in seveda srčno željo po nadgradnji angleščine.

“Don’t jinx it!”

Spoštovani člani ekipe LanguageSitter®,
neizmerno sem Vam hvaležna za odločitev, da mi podarite brezplačen tečaj angleškega jezika. Ne le to – odkar sem v začetku marca prvič stopila v Vaše prostore pa vse do trenutka, ko sva se z mentorico Louise poslovili najprej preko Skypa in kasneje še preko Vaše spletne aplikacije, sem se z Vami in ob Vaši podpori odlično počutila. V času, ko sem pri Vas opravljala 10 brezplačnih lekcij, sem čutila izjemno dobrodošlico ter obenem Vašo prilagodljivost in zanesljivost. Vsakič znova sem se ob Vas ali ob svoji Languagesitterki® Louise dejansko počutila, kot da sem Vaša ‘varovanka’.
Skozi izkušnje življenja sem se naučila, da obstaja nekaj boljšega od postavljanja in doseganja ciljev. Za uspehe, ki jih uresničujemo na ta način, namreč niti ni nujno, da smo ob ciljni črti zadovoljni, izpopolnjeni, umirjeni, srečni. Ali pa to deluje samo za kratek čas. Bolje je opazovati, prisluhniti in slediti temu, kar nam prinesejo dan in okoliščine, v katerih se znajdemo.
Tako kot si svet ni predstavljal, da ga bo leta 2020 ustavil virus, si tudi sama na začetku tega leta nisem predstavljala, da bom že v začetku maja toliko bogatejša v znanju angleškega jezika.
Pa vendarle me je 24. januarja letos, na mednarodni dan izobraževanja, plakat ob izvozu z avtoceste močno zdramil. Ljubljanska jezikovna šola je vabila z zimskimi popusti in še isti večer sem se dogovorila za sestanek v tednu, ki je sledil. Ker po naravi rada raziskujem, me je instinkt pripeljal preko njih in drugih pogovorov do Vas in nato še do informacije o Vašem natečaju. Je bil to res instinkt ali nekaj, kar mi je bilo namenjeno? »Don’t jinx it,« me je naučila Louise; in zato raje rečem, da sem samo sledila dogodkom in včasih nanje tudi malce pozabila.

Na začetku tega leta si nisem predstavljala, da bom že v začetku maja toliko bogatejša v znanju angleškega jezika.

“Na začetku tega leta si nisem predstavljala, da bom že v začetku maja toliko bogatejša v znanju angleškega jezika.”
V času, ko sem se odločala za tečaj, sem se vse bolj zavedala, da je moje aktivno znanje angleščine upadlo, čeprav sem pred leti opravila magisterij v Londonu ter v tem jeziku večkrat predavala v tujini in pisala članke. Hujša kot pomanjkanje znanja je bila zame zaradi nekaj kritik slaba samopodoba pri izražanju. S tujci sem se vedno težje sporazumevala, kadar sem želela izraziti nekaj bolj kompleksnega, ob gledanju filmov sem se zadovoljila s slovenskimi podnapisi.
Danes, le slaba dva meseca po tem, ko sem začela hoditi na tečaj, se počutim kot prerojena. Oživila sem besedni zaklad, nadgradila sem ga z novimi besedami in izrazi ter pregovori. V angleščini sem se naučila izražati, kaj počnem, kaj me veseli, kaj sem doslej že ustvarila. Prav v veselje mi je zdaj gledati filme in ob tem slediti angleškim podnapisom, poslušati oddaje, slediti novicam v angleščini, prebirati članke v angleških časopisih … Pred dnevi sem celo odprla knjigo v angleščini, ki jo zdaj hlastno berem.
Po tem, ko smo bili sredi marca vsi primorani ostati doma in sem tudi sama začela delati preko spleta, so bili petkovi termini z Louise še posebej dragoceni. To je bil čas, ko sva si poročali, kaj se nama je dogajalo preko tedna, ko sva izražali strah, skrbi, druga drugo bodrili, se na vso moč smejali ob (angleških) šalah, kazali druga drugi, koliko sočutja imava do prizadetih, in se ‘metali’ iz cone udobja tudi z domačimi nalogami, ki sva si jih dajali.

Picture

V resnici nikdar nisem imela občutka, da izpolnjujem pričakovanja in delam domačo nalogo. Imela sem neverjetno srečo, ker ste začutili, katera oseba bi bila najbolj primerna, da me podpre pri razvijanju znanja. Lahko rečem, da sva se druga od druge veliko naučili. Obe sva umetnici po duši, vendar vsaka na svoj način – in ravno zato sva se lahko toliko naučili.
Louise je hitro ugotovila, kakšne vsebine mi lahko predstavi, in lahko rečem, da sem se vsakič samo čudila, kakšni članki in podcasti so se zvrščali pred mano. Ob tem nisem zgolj utrjevala in nadgrajevala svojega strokovnega znanja. Dobila sem ‘kondicijo’ v pozornosti in vztrajnosti, izboljšala sem svoj spomin. Ob tem ni bilo pomembno, kaj in koliko naredim od ene ure do naslednje, a vsako naslednje srečanje je prineslo novo nadgradnjo znanja.
Pred mano je velika odgovornost, da novo znanje obdržim in nadgrajujem tudi zdaj, ko sem samostojna. Podpora celotne Vaše ekipe pa bo ne glede na to, kako daleč si bomo odslej, vedno ostala moja bližina, ki me bo motivirala.
O jezikovni šoli Languagesitter® še pred nekaj meseci nisem vedela ničesar. Lahko potrdim, da sem se vmes izpisala iz skupinskega pouka angleščine cenovno sicer obetajoče mednarodne spletne šole. Tja sem se vpisala pred veselo novico, da sem dobila nagrado na Vašem natečaju. Njihova stroga pravila in vsakič drug predavatelj s samosvojim stilom odgovarjanja na vprašanja so me izčrpali. Teh nekaj ur v Vaši šoli pa je v meni pustilo nekaj dragocenega, kar me nikdar ni bremenilo, kvečjemu bodrilo in spodbujalo k vedremu razpoloženju. Tega ne bom nikdar pozabila.
Dragi člani ekipe Languagesitter®, draga Louise, najlepša HVALA za izkušnjo, ki smo jo skupaj ustvarili.
Želim Vam, da v teh časih izzivov vsakega izmed Vas ter Vašo šolo najdejo poti, na katerih se boste počutili varni, umirjeni, kreativni in srečni. Z dodatnim obveznim ščepcem humorja.
Sr(e)čno naprej Vam želim,
Vaša hvaležna
Damjana Zupan

Teh nekaj ur v Vaši šoli je v meni pustilo nekaj dragocenega, kar me nikdar ni bremenilo, kvečjemu bodrilo in spodbujalo k vedremu razpoloženju.

“Teh nekaj ur v Vaši šoli je v meni pustilo nekaj dragocenega, kar me nikdar ni bremenilo, kvečjemu bodrilo in spodbujalo k vedremu razpoloženju.”

Vse se da, če se hoče

Gospe Zupan smo hvaležni za zaupanje in ponosni, da smo ji pomagali pri tako želeni nadgradnji znanja angleščine. Vsakič, ko ob zaključku tečaja preberemo besede o iskrenem zadovoljstvu in napredku udeležencev jezikovnih treningov, se z nasmehom na obrazu spomnimo, da imamo v svojih rokah res izjemno moč in hkrati odgovornost, da izboljšamo način poučevanja in učenja tujih jezikov in splošno razumevanje, kaj znati jezik dejansko pomeni. Izkušnja gospe Zupan je dokaz, da se lahko že v 10 urah zgodi opazna nadgradnja znanja jezika in da je eden ključnih razlogov za hiter napredek prav posamezniku prikrojen jezikovni trening.
Izkoristite poletno sproščenost in daljše dneve za LanguageSitterjeve® hitre poletne tečaje in se prepričajte o učinkovitosti naše metode poučevanja. Verjemite, že 10 ur lahko prinese spremembo!


languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: