Okusno poletje






Avtor: ​MANCA PANGERC
Poletje je v polnem razmahu in zdi se, da se je svet okoli nas končno malce umiril. Zjutraj nas prebudi žvrgolenje ptic, Ljubljana je polna kolesarjev, ki lahkotno poganjajo pedala v službo, obrazi mimoidočih so nasmejani in nekoliko zasanjani, v Tivoliju pa zagotovo srečamo kakšnega LanguageSitterja®, ki ob sladoledu klepeta s stranko ali pa se ob nastavljanju sončnim žarkom pripravlja na naslednji jezikovni trening. Skrajni čas je, da si privoščimo nekoliko bolj sproščen zapis.
Kolo

V Tivoliju lahko srečate kakšnega LanguageSitterja®, ki ob sladoledu klepeta s stranko ali pa se ob nastavljanju sončnim žarkom pripravlja na naslednji jezikovni trening.

Ležanje na plaži s koktajlom v roki

Poletje je čas, ko si tudi LanguageSitterji® malo oddahnemo po letu številnih uspešno izpeljanih jezikovnih treningov. A predolgo ne moremo počivati. Pred kratkim je pogovor v pisarni nanesel na temo idealnega preživljanja počitnic. Kaj kmalu smo se v mislih vsi znašli na peščeni plaži s koktajlom v roki. Pijača tukaj igra ključno vlogo, saj ležanje na plaži s plastenko vode v roki še zdaleč ni tako mamljivo, kajne? Mešanje poletne pijače številka 1 je pravzaprav iznajdljivo in ustvarjalno delo – tako kot oblikovanje naših po meri pripravljenih tečajev.
Plaža

Poletje je čas, ko si tudi LanguageSitterji® malo oddahnemo po letu številnih uspešno izpeljanih jezikovnih treningov.

Koktajl LanguageSitter®

Po vzpodbudnem pogovoru s kolegi sem se odločila, da bi bilo res kul namešati koktajl v temno modri LanguageSitter® barvi. Opremila sem se z vsem potrebnim in ustvarila tale recept:
  • 1 merica likerja Blue Curaçao
  • 2 merici vodke
  • 2 dcl soka iz rdečega grozdja in borovnic
  • kanček soka limete
  • mineralna voda
  • zdrobljen led
Koktajl

Koktajl LanguageSitter® mora biti reprezentativen, učinkovit, poseben – in moder. Prav takšen, kot so naši LanguageSitterji®.
S tem koktajlom želim poudariti inovativnost, zato ne bom pisala o tem, kakšen kozarec uporabite in kakšna dekoracija bi se pijači najbolj podala. To boste ugotovili sami. Namesto soka iz rdečega grozdja in borovnic lahko seveda poskusite s čim po okusu in barvi podobnem. Mineralna voda naredi koktajl bolj osvežujoč, tako da jo dodajte po občutku. Lahko pa jo nadomestite tudi s kakšno drugo gazirano pijačo.
Vrstni red nikakor ni zanemarljiv: najprej z nekaj kockami ledu ohladite ročni mešalnik (bolj poznan pod angleškim imenom shaker), nato dodajte gostejše sestavine – v našem primeru liker Blue Curaçao. Sledijo alkoholne pijače, na koncu sokovi. Pozorni bodite na to, da gazirane pijače vedno dodate na koncu direktno v kozarec, saj jih ne smemo stresati. To si zapišite za uho, če se želite izogniti eksploziji koktajla po vsej kuhinji. Sem preizkusila na lastni koži, tako da mi lahko verjamete. Torej, ko ste v shaker dodali vse sestavine, ga nekaj sekund (bojda ne dlje kot 8) močno stresajte, zatem pa pijačo takoj prelijte v vnaprej pripravljene kozarce. Po mojem (sicer laičnem, a preizkušenem) mnenju koktajl LanguageSitter® najbolj pride do izraza, če ga serviramo z zdrobljenim ledom. Dodajte ga v kozarec, tik preden vanj vlijete mešanico, saj mora biti koktajl vedno serviran hladen. Mlačen koktajl, mlačen gostitelj, pravijo; tega pa nikakor ne želimo. Koktajl LanguageSitter® mora namreč biti reprezentativen, učinkovit, poseben – in moder. Prav takšen, kot so naši LanguageSitterji®.

Voilà!

Vsakemu koktajlu in poležavanju se poda tudi prigrizek. Predlagam, da se ob koktajlu LanguageSitter® razvajate s češnjami ali svežim ananasom. Če želite kaj „bolj konkretnega“, priporočam obložene kruhke z avokadom, sirom in rumeno papriko. Na rezino popečenega kruha položite oziroma razmažite tanke rezine avokada, dodajte tanko rezino sira in košček rumene paprike, potresite s soljo in poprom – voilà, pripravljeni ste na razvajanje brbončic! 
Češnje

Predlagam, da se ob koktajlu LanguageSitter® razvajate s češnjami ali svežim ananasom.

Picture

MANCA PANGERC

LANGUAGESITTERKA® ZA NEMŠČINO IN ANGLEŠČINO
manca.pangerc@languagesitter.si www.languagesitter.si

languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: