Po dnevno dozo novega znanja na LanguageSitterjev® Instagram

V prejšnjem zapisu, ki je bil namenjen trendom pri poučevanju in učenju jezikov, sem omenila nekaj družbenih omrežij, prek katerih lahko dobro nadgrajujemo znanje tujega jezika. Uporabljamo jih tudi pri LanguageSitterju®, kjer smo z jezikovnimi vsebinami najbolj dejavni na Instagramu. In kaj lahko vsak dan najdete na LanguageSitterjevem® profilu?

Kateri je vaš najljubši LanguageSitter Instagram dan?

Kateri je vaš najljubši LanguageSitter Instagram dan?

Sparkle Up

Teden začenjamo s citati na temo jezikov, učenja jezikov in izobraževanja na sploh. To je področje, na katerem delujemo, ki nas navdihuje in na katerem močno čutimo tudi svoje poslanstvo. Ponedeljkove »iskrice« so tako naše baterije, ki nas pripeljejo skozi teden; in upamo, da je tako tudi pri vseh, ki jih prebirajo.

Say It Better

Iskanje pravih besed ali besednih zvez je zelo pogost izziv, s katerim se srečujejo naše stranke. Pogosto lahko nekaj izrazijo le s preprostimi besedami, parafraziranjem ali daljšimi opisi, želijo pa si jedrnatejšega in točnejšega izražanja, predvsem v službenem okolju. Z uporabo določenih izrazov lahko hitro zvenimo kot naravni govorci. Torki so zato posvečeni besedam in besednim zvezam, s katerimi se lahko v določenih situacijah izrazimo bolj profesionalno ali preprosto bolje.

Torki so namenjeni besedišču, s katerim zvenimo bolj profesionalno ali preprosto bolje.

Torki so namenjeni besedišču, s katerim zvenimo bolj profesionalno ali preprosto bolje.

False Friends

Osuplja me, kako lahko v dveh jezikih, ki sta se razvijala ločeno na dveh različnih koncih sveta, najdemo enake oziroma podobne besede, vendar z drugačnim pomenom, t. i. lažne prijatelje. Letos smo še razširili nabor jezikov, v katerih smo našli besede, ki jim zaradi podobnosti pomotoma hitro pripišemo isti pomen. Tudi če ne poznate določenih jezikov in se jih niti ne nameravate naučiti, se boste s seznanitvijo s temi besedami lahko izognili marsikateremu nesporazumu ali se preprosto nasmejali.

Puns Galore

Za vse, ki so jim všeč besedne igre in ki četrtke jemljejo kot male petke, smo ohranili Puns Galore. Vsak četrtek dopoldne tako prinašamo nasmehe na obraz s humornimi besednimi igrami, ki so, mimogrede, tudi krasen način za širjenje besednega zaklada. Ne verjamete? Naj vas prepričamo s starejšim zapisom.

Ob četrtkih je bogatenje besedišča izjemno duhovito.

Ob četrtkih je bogatenje besedišča izjemno duhovito.

Fight of the Week

Ne, v pisarni nimamo boksarskega ringa in tudi pretepamo se ne. Teden pa kljub temu zaključimo z bitko med dvema besedama, ki pogosto nagajata učencem angleščine. Ni me sram priznati, da ne morem sredi noči kar izstreliti, kakšna je razlika med besedama »cooperation« in »collaboration«. Zato petki niso super le za tiste, ki razpolagajo z osnovnim znanjem jezika, ampak tudi za tiste, ki že dosegajo visok nivo, pa potrebujejo le hitro osvežitev spomina.

Nota iz pisarne

Naš Instagram profil bi bil kar malce pust, če ga enkrat na teden ne bi popestrila tudi LanguageSitterjeva® ekipa. Zdelo se nam je super, da ohranjamo stik s svojimi sledilci tudi tako, da delimo kakšno omembe vredno prigodo ali le preprost trenutek iz pisarne.

Na našem Instagramu boste vsak teden zasledili tudi kakšen utrinek iz pisarne.

Na našem Instagramu boste vsak teden zasledili tudi kakšen utrinek iz pisarne.

Kaj pa naslednje leto?

Pri pripravi Instagram vsebin smo vedno pozorni na to, da vsak dan na tak ali drugačen način delimo nekaj pomembnega, uporabnega in poučnega. Čeprav so se določene rubrike, recimo Idiom Much?, poslovile, lahko vse vsebine še vedno najdete v naših izpostavljenih zgodbah (highlights). Tako lahko, tudi če ste nam začeli slediti šele danes, preletite vse vsebine, osvežite svoje znanje angleščine ali se naučite nečesa novega. Če boste na našem profilu našli nov zagon za današnji dan, bo naš cilj dosežen. ?
languagesitter
LANGUAGESITTERKA ZA ITALJANŠČINO

Prijavite se na e-novice: